2016-10-05

Stigbergets Business As Usual

Bild: Stigbergets Bryggeri.
Ett samarbete mellan tre göteborgska bryggerier: Stigbergets Bryggeri, All-In Brewing och O/O Brewing: Business As Usual. En amerikansk IPA på 7 %.

Den dimmiga/grumliga vätskan är varmt halmgul, det två fingrar höga skummet är vitt och kompakt och det sjunker snabbt iväg utan att lämna några rester på glaset.

Doften är humlig med toner av citrusfrukter och -skal. Kåda, söt exotisk frukt och olivolja. Aningar av jäst, gummi och sjögräs.

Smaken är tjock och besk med en tung medelsöt maltkropp. Passerande alkohol och en aning salt. Citrusskal, limelikör och grapefruktjuice. Mango och fruktig chili i bakgrunden. Apelsinjuice och mogna plommon. Stor kropp. Eftersmaken är mer avrundad med grapefrukt och citronskal, torkade blommor och söt citrusjuice. Aningar av mango och kiwi. Avslutningen har tjock sötma, sträv stor beska och lite salt knäck.

Kolsyran är kraftig, de stora bubblorna är kortlivade. Vätskan är tjock, mjuk och lite kladdig.

En tung och söt modern AIPA med juice-karaktär. Inte illa, inte illa… Väldigt god ihop med en näve Snyder's Pretzel Pieces Honey Musard & Onion.

Betyg: 3,83. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 16 september 2016 (lagerstatus). Pris: 34:90 för 330 ml. Bäst före:020917 (batch 519).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar