2016-09-02

SB&WF 2016

2011.
Jag har funderat en hel del senaste halvåret. Stockholm Beer & Whisky Festival and Taste Experience.

Så här års borde jag ha bokat hotell, tåg och börjat glo på utställarnas öllistor. 

Men inte i år. Häromdagen bestämde jag mig för att hoppa över det hela i år.

För er läsare kanske lika intressant som att jag funderade, men hoppade över, ett besök på Mc Donald's för ett par timmar sedan. Men för mig, som besökt varje festival de senaste 14 åren, och haft det som en av de viktigaste inspirationskällorna för mitt skrivande så är det något som faktiskt känns. På olika sätt.

Visst har SB&WF utvecklats under de här åren, men så har även ölvärlden och inte minst ölfestivalerna i stort. Då, under de första åren jag åkte till Nacka Strand, så var det här den enda ölfestivalen som fanns. Nu går det knappt en helg utan att det är något slags festival någonstans i Sverige. Med olika inriktningar, fokus och ambitionsnivåer. 

Stockholm Beer har inte riktigt hängt med där. Det blir för mycket trängsel, företagsevent, shotsbarer, rockband och hungriga säljare. För lite avslappnande samtal, kunskapsspridande, glädje och gemenskap. 

2004.

2009 (digitalkamerorna var inte bättre förr).

2011.

2012.
2015.

6 kommentarer:

 1. Kan på sätt och vis förstå det. En så stor spelare i whiskybranschen som Clydesdale gav ju upp SBWF för flera år sedan med motiveringen att det var mer fest än genuint whiskyintresse. Då är det något som behöver göras. Nåväl, det är ju trots allt 25-årsjubileum och BrewByNumbers kör en masterclass, så ett år till får det bli. Komma tidigt och gå tidigt brukar funka rätt OK.

  SvaraRadera
 2. Absolut, komma tidigt och gå tidigt är grejen. Nu finns det dessutom andra, roligare alternativ i Stockholm. Byggeridagarna på Skansen i somras är ju ett exempel, och det är ju samma arrangör som mässan vid Nacka Strand (så jo, nog försöker de förnya sig)

  SvaraRadera
 3. Verkar som om Brewskivalen härförleden , är det du vill ha :-)
  /Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Eller All In. Eller... Det finns som sagt många festivaler nu.

   Radera
 4. Förstår precis vad du menar Magnus, gav upp Stockholm Beer and Whisky för tre år sedan. Kan inte säga att jag saknar det heller.

  För trångt, alldeles för mycket folk släpps in. Fokusen på öl minskar för varje år, istället är det kommersen som och jippot som dominerar. Och så har vi det där med priserna också... Minst 250 kronor för att överhuvudtaget bli insläppt.

  För några veckor sedan var jag för andra gången på Great British Beer Festival... Det är natt och dag mellan världens näst största och tredje största ölfestival.

  SvaraRadera
 5. Samma jag känner inför CBC 2017 eller som det kommer att heta nästa år Mikkeler Beer Celebration Copenhagen , säljer för många biljetter mm och dyra biljetter , har gästat den 2 år i rad
  Brewskival var en av de bästa ölfestivaler jag varit på

  SvaraRadera