2016-09-18

Olvi APA

Som sagt… De finska storbryggerierna har fått upp ögonen för… tja… craft-världen. Tydligt exempel: Olvi APA från Olvi. En APA på 4,7 % bryggd med kornmalt, vetemalt och humlad med Citra, Chinook och Equinox.

Färgen är guld, vätskan klar. Det tre fingrar höga skummet är vitt och kompakt; det sjunker ner lämnandes en del rester på glaset.

Doften är humlig med citrustoner, apelsiner och grapefrukt. Söta toner av diverse exotisk frukt och en aning av vete-syrlighet.

Smaken har en passerande ren beska, följt av en växande fruktig sötma. Citrustoner av grapefrukt och citronskal, lite citronessens. Lätt till medelstor kropp. Eftersmaken har växande blommig beska, bröd-lik malt och en aning deg. Den milda beskan har lätt lite sträv citronig beska.

Kolsyran är medelstor, de många små bubblorna är friska och långlivade. Vätskan är medelmjuk

En mycket lättdrucken APA på bara 4,7 %, jag insåg just att jag under recenserandet druckit upp hlea burken. Kanske till priset av en lätt kropp.

Betyg: 3,3. Tillgänglighet: Finska dagligvarubutiker, den här köpt på Kantarellen, Mariehamn. Pris: 2:70 € för 500 ml. Bäst före: 17/03/17. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar