2016-09-22

Mikkeller Hallo Ich Bin Berliner Weisse

Alkoholfritt igen: Hallo Ich Bin Berliner Weisse från Mikkeller, en berliner weisse på bara 0,1 %.

Färgen är mycket ljust kallgul, vätskan klar. Det två fingrar tjocka skummet sjunker ner till ett mycket tjockt och kompakt långlivat lock och lämnar en hel del rester efter sig på glaset.

Doften är tydligt söt med toner av apelsin-karameller, honungs-essens, sprayfärg, koriander, chilipeppar och surnad mjölk. Den är inte speciellt behaglig eller inbjudande.

Smaken är sött vörtig i inledningen. men passerade besk humle och lactobacill-syrlighet räddar den från att bara vara kolsyrad sockerlag. Lite frukter och citron i bakgrunden. Medelstor kropp. Eftersmaken är söt-syrlig med lite konstgjord honung och en aning yoghurt. Avslutningen är rent söt med lite blommiga toner.

Kolsyran är medel till stark, de medelstora bubblorna kortlivade. Vätskan är medelmjuk.

En överdrivet söt berliner weisse, efter några klunkar känns den som att dricka vörtig sockerlag. Initiativet är mycket lovvärt, men…

Betyg: 2,6. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment sedan 1 juni 2016. Pris: 16:90 för 330 ml. Bäst före: 09/09/17.

Flaskan verkar vara specialtillverkad för Systembolaget,
resten av världen kan köpa den på burk.
En annan öl med samma namn.
Bild: Mikkeller.
= = =

Så, det var recension nummer 2.500 på Beer Advocate sedan januari 2001. Det går inte så fort det här. Hade det här hänt för några år sedan hade jag fått en bunt poäng på deras användar-ratingskala, men den togs bort i vintras eftersom den drog CPU-kraft utan att ge ägarna något tillbaka.

Jag har klara minnen av att jag skulle göra något speciellt när jag nått den här mängden recensioner, jag tog något slags beslut för flera år sedan. Men nu kommer jag inte ihåg vad det skulle kunna ha varit.

Mitt liv är fyllt med små antiklimax.

1 kommentar:

  1. Åhh, alkoholfri öl, vad ska det blir av vår värld egentligen!? :-) Snart kommer läsk utan kolsyra och mjölk utan fett (men hallå, det fanns visst, eller hur!!)

    SvaraRadera