2016-09-15

Krog: Dino's Bar & Grill


”Något bra ställe att dricka öl på?” funderade tjejen i hotellreceptionen i Mariehamn. ”Ja… Det skulle väl vara Dino's då.”

Efter att ha tittat runt bland olika ölsiter och rese-siter så insåg jag att Mariehamn inte är en så stor ort som det först verkar, det är bara mycket turister och rollen som nästan-huvudstad som lurade mig. 11.000 invånare gör den ungefär lika stor som, säg, Mora, Lindome eller Fagersta.

Stegen riktades mot Dino's Bar & Grill på Standgatan. I en ljusgrön villa ligger denna rock-krog som förutom restaruangdel, pub och scen har festvåning och ett stor uteservering, delvis under tak. Men litet är det, hela serveringsdelen är som en stor lägenhet.

Två fatöl, båda makrolager. Tror det var Karjala III och Lapin Kulta IV A, men jag är inte helt säker.

Jag tittade i stället på flaskölen: I stort sett full uppställning från den lokala stoltheten Stallhagens Bryggeri, och ett urval från BrewDog och Brooklyn Brewery.

Prisnivå: 330 cl Stallhagen US Red Ale 6:40 €, 355 cl Brooklyn East IPA 6:20 €.

Maten, som vi inte provade, var BBQ-inspirerad med  kött och burgare.

Rockbar var det ja, med stundtals hög bakgrundsmusik. De har öppet året runt, och många liveframträdanden i den bredaste definitionen av rock: Punk, metal, blues, rockabilly etc.

Personalen var trevlig och snabb, även om de inte kunde så mycket om ölen.

Vi kommer att återkomma när vi är nästa gång på Åland.

1 kommentar:

  1. Jag har haft samma problem på Dino's. Jag skulle rekommendera Indigo som ligger mitt emot Dino's på innergården, dom har ett bättre ölutbud och kunnigare personal.

    SvaraRadera