2016-02-02

Omnipollo Bianca Raspberry Lassi Gose

Det finns en liten risk för förvirring här: Fantombryggeriet Omnipollo har på engelska Buxton Brewery bryggt två öl med namnet Bianca: Dels den här, Bianca Raspberry Lassi Gose på 3,8 % (eller 3,5 % i Sverige), dels Bianca Mango Lassi Gose på 7 % som jag snabbrecenserade här. Samma fågelfjäder har de som etikett dessutom.

Men nu är det den förstnämnda som dykt upp i diverse ICA-affärer runt landet. Jag släppte givetvis allt jag hade för att ta mig till andra änden av Linköping för att shoppa loss.

Färgen är röd med en aning av lila (40 EBC), vätskan är helt ogenomskinlig och ger ett lite grynigt intryck. Det två fingrar höga skummet är ljust rosa och det försvinner iväg utan att lämna mycket till rester.

Doften är fullproppad med färska hallon. En lätt syra, mild ren sötma och en lätt aning av saltvatten.

Smaken är halvtorr och lite syrlig med mjuka smaker av hallonjuice, lätt sälta och sötma. Aningar av parfym och rengöringsmedel. Frånsett sötman finns det inga malttoner alls i den här. Medel till stor kropp. Eftersmaken har samma småsyrliga hallontoner, men också en metallisk beska, salt och en aning apelsinskal. Det långa fruktiga slutet har aningar av metall och salt.

Kolsyran är kraftig, de medelstora bubblorna är långlivade. Vätskan är tjock och kladdig och jag inser att det nog är så här det är att dricka en kolsyrad smoothie.

Ja, det här är troligen den mest trögflytande ölen jag någonsin druckit. Jag gillade smaken av nymixade hallon, men uppskattade inte helt de metalliska tonerna.

Betyg:  3,84. Tillgänglighet: Diverse ICA-affärer runt landet. Pris: 34:90 för 330 ml. Bäst före: 2016-06-06.


2 kommentarer:

 1. Bianca Mango har gjorts med abv på 6% och 3,8%
  Bianca Raspberry har gjorts med abv på 4,2% och 3,5%

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar vem som skrivit in 3,8 % på BeerAdvocate då? Mhmh.

   Radera