2016-02-21

Horal's Oude Geuze Mega Blend 2013

En öl jag köpte av en slump, eller något ditåt i alla fall. När Horal's Oude Geuze Mega Blend 2013 kom på Systembolaget så var det i ett webbsläpp under juni 2014. Jag hoppade över den då, men så fanns det några flaskor på hyllan på Systembolaget i Nordstan Göteborg när vi semestrade där våren 2015. Bara sådär.

Ölen är en gueuze på 7 % som blandats av Boon med öl av olika ålder från 3 Fonteinen, Boon, De Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin och Timmermans i samband med föreningen HORALs Toer de Geuze, ett evenemang när lambicbryggarna kring Bryssel har öppet hus för allmänheten.

Färgen är guld (10 EBC), vätskan är klar. De sista deciliterna från flaskan är dock ganska grumliga. Det stora luftiga skummet sjunker ner till ett tjockt lock lämnandes en hel del rester på glaset.

Doften är tydligt syrlig med en tydlig ton av jod. Mjölksocker, järn. Den är först lite tillbakadragen men den blir lite varmare kommer det en tydligare ton av mjölk.

Smaken är torr och syrlig med toner av mjölk/mjölkpulver, citronsyra, metall och en sakta växande sötma och jod. Medelstor kropp. Syrligt snygg eftersmak med återkommande jod, och citronsyra. Det oväntat mjuka och ganska enkla slutet är syrligt.

Medelstor kolsyra, stora kortlivade bubblor. Sträv vätska.

Inte dålig, men jag hade nog väntat mig mycket mer av den här. En lätt besvikelse inföll, speciellt när man tänker på priset…

Betyg: 3,84. Tillgänglighet: Systembolagets webbsläpp juni 2014. Pris: 294:90 för 750 ml. Bäst före: 29.10.32.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar