2014-10-05

Notiser LXX


Lite saker jag snappat upp den senaste tiden:

Under festivalen Stora öl - små bryggerier som Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier arrangerade i Nyköping för en tid sedan gick en stor del av biljettpriset till Cancerfonden. Nu har slutresultatet av insamlingen kommit: 81.750 kronor. ”[…] det var en glad överraskning att det är så mycket pengar som går till viktig forskning” hälsar Carl Naess, Brand Marketing Manager på Nils Oscar.

= = =

Nu när Stockholm Beer and Whisky Festival avslutats konstaterar jag att vinnaren av den stora öl-tävlingen blev svensk, och för mig rätt oväntad: Baronen årgång 2013 från Hantverksbryggeriet. Hela listan med alla vinnare hittar ni hos Mitt Kök: Länk.

= = =

Jag har tidigare nämnt att jag och ett par andra bloggare var med på en inspelning av Ölpodden. Och nu har det första inslaget där vi är med kommit ut. Förvänta er sönderhackade meningar och obegripligheter från mig. Ungefär som i verkligheten alltså. Länk.

= = =

En ny öl-fokuserad krog är på gång att öppna i Linköping: Malt och Humle kommer att ligga i källaren under Elite Stora Hotellet, på Borgmästargatan. Öppningsdatum verkar fortfarande lite oklart, enligt planen från i somras skulle de öppnat ungefär nu men så verkar det inte blivit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar