2014-10-19

Nils Oscar ICA Selection Ale - igen

OK, den förra flaskan var inget vidare (länk), men ni lyckades övertyga mig att ge ICA Selection Ale en ny chans. Det är en APA på 3,5 % från Nils Oscar, och en del i ICAs satsning på måltidsdrycker.

Jag blev dock lite orolig när jag såg att datummärkningen var väldigt lik den som var på den förra flaskan. Letade i hyllorna och backarna men alla verkade komma från samma batch. Nå…

Färgen är mörkt guld (20 EBC), vätskan är klar. Det fingertjocka skummet är varmvitt och kompakt, det lämnar en del rester efter sig på glaset.

Doften är maltig med lite knäck och knäckebröd. Ren tydlig beska och lite torkade frukter. Liksom en lite oroande lätt ton av våt papp.

Smaken är inledningsvis besk med halvsöta toner av knäck, franskbröd och torkade aprikoser. Aningar av citrus-skal och snabbt övergående toner av våt wellpapp. Medelstor kropp. Eftersmaken har en hel del bakgrundsbeska, lite knäckbröd och en aning citron. Den korta avslutningen har toner av knäck och en ren lätt beska.

Kolsyran är kraftig, de stora bubblorna är kortlivade i munnen och vassa. Vätskan är lätt och något sträv.

En OK öl i sin styrka, mer lik en bitter med lite nya världens humle än en typisk APA. Trist bara med den där tonen av papper (som dock håller sig på en acceptabel nivå). Jag undrar hur den här kommer att smaka om den får stå kvar i hyllan till bäst före-datumet?

Betyg: 3,18. Tillgänglighet: ICA. Pris: 15:90 för 330 ml. Bäst före: 20150228 (batch 001214).

1 kommentar:

  1. Mycket ICA-vänlig recension. Jag tycker ölen saknar beska, saknar kropp och citrustonerna får man verkligen leta efter. Betydligt sämre än andra 3,5% ale.

    SvaraRadera