2012-02-19

Flying Dog Doggie Style - igen

Oj, det är nästan på timmen två veckor sedan jag senaste drack en öl (jag drack inte många centiliter på senaste provningen).

Det är så det blir ibland. Don't call it a comeback.

I den låda med blandad humlerik öl från Flying Dog som jag beställde för ett antal veckor sedan (min första e-beställning på Systembolaget, den gick helt problemfritt), The Alpha Collection, hittar man 3 flaskor vardera av 4 sorter.

Ikväll blir det den svagaste och lugnaste av dem, Doggie Style Classic Pale Ale (blogglänk),  en amerikansk pale ale på 5,5 % som jag recenserade våren 2008. Då tyckte jag att den väl var okej, men överraskande brittisk i sin framtoning. Betyget då blev 3,7.

Dags att lite avslappnat bara kolla in den igen…

Färgen är relativt mörk, den drar åt mörk bärnsten med inslag av brunt. Vätskan är klar, skummet fingertjockt och kompakt. Det fräser lite när det sakta sjunker ner. Inga skumrester blir kvar på glaset.

Doften är utan tvekan amerikansk med mogen citrusfrukt och aningar av plommon och kiwi, men den är relativt maltig med en karamelliserad ton. En del grädde och gräddkola i bakgrunden. Beskan är klart märkbar, men utan att sticka ut eller göra bort sig. Frukterna tar över ju mer jag doftar.

Smaken är, precis som jag tyckte förra gången jag drack den här, rätt brittisk. ESB och IPA i en trevlig blandning. Russin och torkad frukt, lite råglimpa. Väldigt söta och mogna citrustoner blandas med den ganska och strama beskan. Kroppen är på den lätta delen av medium-skalan. Eftersmaken har en del torra frukttoner, torrheten i beskan gör att jag tänker på rabarberkräm och aprikosmarmelad. Lite karamell och smörkola i slutet. 

Kolsyran är relativt kraftig, bubblorna ganska stora. Vätskan är rätt lätt.

Jag är lite förvånad hur lätt, ja närmast blaskig den här var. Inte alls vad jag väntat mig. Inga problem och den är ju lättdrucken och sådär, men jag hade väntat mig lite mer.

Betyg: 3,55. Tillgänglighet: Som en del av mixlåda i beställningssortimentet. Pris: 32:70 för 355 ml (genomsnittspris för lådans öl). Bäst före: Flaskan är otydligt märkt med vad jag tror är 304A11 (= bäst före 30 oktober 2011, bryggd 140 dagar innan dess)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar