2010-08-06

Notiser XXXV

Nu börjar det äntligen röra på sig i ölvärlden efter sommaren, dags för lite notiser.

= = =

Alla med intresse i den belgiska ölvärlden har vetat att bryggerigruppen Duvel Moortgat haft mycket pengar i sin kassa, vilket lett till ett antal uppköp senaste åren, exempelvis Liefmans och Chouffe. Nu har de presenterat nyheten att de köpt upp Brouwerij de Koninck, Antwerpen-bryggeriet som internationellt är mest kända för den belgiska pale alen de Koninck. Fast frågan är om inte de Koninck Amber är mer spridd i Sverige?

Med tanke på att Duvel Moortgat och den svenska distributören Galatea verkar vara kompisar så kanske vi får se mer de Koninck på krogen framöver?

= = =

Strömsholms Brygghus kommer att servera en helt ny öl på festivalerna i Nacka, Söderbärke och Örebro i höst: Malakias är en öl kring 6% som döpts efter pojken som 1889 brände ner halva Köping. Bryggarna är lite hemlighetsfulla, men jag gissar att det är en rauchbier av något slag. Ölet kommer också att finnas på vissa krogar.

1 kommentar:

  1. "...Antwerpen-bryggeriet som internationellt är mest kända för den belgiska pale alen de Koninck. Fast frågan är om inte de Koninck Amber är mer spridd i Sverige?...."

    Jag tror BeerAdvocate har rört till det där. Den 5%-iga belgiska pale alen är "De Koninck" och det är den som säljs här också. Någon "Amber" har jag aldrig hört talas om, och finns inte heller i bryggeriets sortiment, eller t.ex. Ratebeers sidor.

    /Calle

    SvaraRadera