2009-11-20

Smånyheter XV


Hantverksbryggeriet lanserar på Örebro öl och whiskeyfestival i helgen en ny porter på 6,2%, Biskopen. Den kommer att säljas på Bishops Arms-pubarna.

= = =

Enligt Beerwell kan man via TWC Dryckesutbildning privatimportera enstaka flaskor av öl från danska bryggerierna Amager Bryghus och Hornbeer. Enda begränsningen är att man fyller en låda med 12 flaskor. Smart lösning!

= = =

Bröderna Lindströms Ölkällare har noterat att det inte heller i år blir internleveranser mellan Systembolagets butiker när det gäller julöl. Dåligt, jag börjar oroa mig för att få tag i några Underlig Jul.

= = =

Det har varit möte för EBCU (European Beer Consumers Union) i Liverpool. En rapport därifrån kan hittas här.

= = =

Tja, det var väl det. Vill ni läsa lite mer blandat från ett amerikanskt ölperspektiv kan ni kolla en länksamling hos BeerTherapy.

4 kommentarer:

 1. Enligt Systembevakningsagenten finns det 112 flaskor Underlig Jul att köpa i Linköping. Vad är problemet?

  SvaraRadera
 2. Problemet är att de inte finns i den butik jag brukar åka till. Lyxproblem.

  SvaraRadera
 3. Den i Liverpool brygda ölen Cains vill jag ha tag i. Bodde i L'Pool förut och drack den rätt frekvent, men här verkar ingen ta in den. Och när jag mejlade bryggeriet för några år sedan sade dom att dom inte hade några planer på export. Vet du någon som har den på någon slags egenimport?

  SvaraRadera
 4. @paforekommenanledning: Om inte bryggeriet vet so finns nog ingen importör. Men såväl Wicked Wines som Brill och Great Brands har ju leveranser från UK, så de kanske kan ordna något?

  SvaraRadera