2009-11-13

Kommande ölprovningar på De Klomp

Tempot för ölprovningarna på lördagesftermiddagarna är högt. De Klomp är krogen, Linköping staden, 14:00-15:00 är tiden och 150:- kostar det. Krogen och köket är öppna efter provingarna.

14 november. Fatöl.

Det blir lätt en massa flaskor när man har ölprovning. Dags att göra någonting åt den kvoten: Vad är fatöl? Keg? Cask? Blir det någon skillnad i smak mot flaska?

Vi provar öl från Sverige, Belgien och England med stor spännvidd i smak och stil. Ölguru: Magnus Bark.

28 november. La Trappe

La Trappe är det enda Trappistbryggeriet i Nederländerna, och det enda trappistbryggeriet som återfått en borttagen licens. De är också ensamma om att brygga en Trapist-veteöl och en extrahumlad Trapistöl.

Jerry Lindahl från Herr J. Lindahls Avecprovning kommer att berätta allt som är värt att veta om La Trappe och guidar bland deras öl.

5 december. Oppigårds

Oppigårds Bryggeri började sälja sin öl 2004, men det känns redan som om de alltid funnits. Därav deras motto "Början på en tradition".

De Klomp har alltid gillat deras välgjorda välhumlade öl, så det är med stolthet vi presenterar bryggaren Christoffer Mattsson som kommer hit för att prata om bryggeriet och ölen.

Givetvis kommer vi att få prova nya och klassiska öl från Dalarna under eftermiddagen.

12 december: Öllandet Belgien

På mina "falska nybörjare"-provningar brukar jag avsluta delen om öltillverkning med "... och i varje steg kan man göra annorlunda eller tvärtom. Chansen att någon ska ha gjort det i Belgien är faktiskt ganska stor".

Varför har de så mycket unika och spännande öl i just lilla Belgien? Vad är historian bekom stilarna? Vad har munkarna med saken att göra?Magnus Bark försöker svara på frågorna.

Välkommen till en timme om Belgien, där vi kommer att beta av så mycket vi hinner av detta fantastiska ölland!

19 december: Julöl

För 20 år sedan var det enkelt med julöl. Det var en lite mörkare och maltigare lageröl. Nu är situationen en helt annan där klassikerna blandas med kryddade porteröl, starka ljusa belgare, roastade engelska ales och tunga stouts.

Ölgurun Magnus Bark pratar om julölens historia i modern och gammal tid, och så provar vi ett urval av goda öl från olika länder och i olika stilar.

Passa på att njuta av lite fakta och lugn på krogen 5 dagar innan julafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar