2009-11-14

Smånyheter XIV


21-22 november hålls Örebro Öl & Whiskeyfestival för andra gången i ordningen. Bland utställarna märks Närke Kulturbryggeri som utlovar 12 sorters öl, exempelvis Närke Kaggen Stormaktsporter Pure Swedish Oak 2008. Strömsholms Bryggus, Sandbacka bryggeri, Oppigårds, Irish pub, Skebo bruksbryggeri, Hantverksbryggeriet, Nils Oscar och Nynäshamns Ångbryggeri kommer också att vara på plats.

= = =

TWC Dryckesutbildning är en importör av alkohol, bland ölen märks mest danska Amager Bryghus. De har nyligen startat en blogg, länk.

= = =

Det har varit tyst om Ölands Gårdsbryggeri ett tag, kom att tänka på dem igår när en kund på De Klomp undrade om vi skulle få in Tokens Julfröjd. Enligt Schnille och Schmak som pratat med distributören Brill har Ölands tillsvidare lagt ner produktionen. Få se hur det utvecklar sig.

= = =

Annars har det varit relativt lugnt på nyhetsfronten senaste tiden. Vilket bland bryggarna nog beror på att de är medvetslösa efter att ha bryggt årets julöl. Och bland konsumenterna eftersom de under dallrande förväntan laddar upp inför det kombinerade julölssläppet (länk) och mitt-i-månaden-släppet (länk) på måndag.

6 kommentarer:

 1. "kom att tänka på dem igår när en kund på De Klomp undrade om vi skulle få in Tokens Julfröjd"

  Har du skaffat nytt jobb?

  SvaraRadera
 2. Trist att det gått så dåligt för Ölands bryggeri men jag kommer inte att sakna dem. De flesta öl jag druckit därifrån har varit tämligen mediokra. Nåja.

  SvaraRadera
 3. @ricke: Jag fick hoppa in i baren på De Klomp igår på grund av sjukdom. Ett enda heltidsjobb är för fegisar!

  SvaraRadera
 4. Jag tror att Brill justerar sanningen lite. Vad jag vet så har Ölands redan börjat sälja ut sin utrustning.

  SvaraRadera
 5. Hoppas att Ölands Gårdsbryggeri börjar
  att brygga igen. Personligen så har jag tyckt om hans öl. De är väldigt speciella så det tar lite tid att vänja sig vid dem.Trist om det lilla bryggeriet skulle försvinna.
  Skriv mer på Din blogg eller på Svenska ölfrämjansets hemsida når Du vet mer om bryggeriet.
  I den lokala tidningen Ölandsbladet finns det en del artiklar om bryggeriet.

  Sven-David
  Lund

  SvaraRadera
 6. Anonym 1: I vilket avseende menar du att vi justerar sanningen? Det stämmer att de har börjat sälja ut delar av sin utrustning, ja.

  Mvh
  Marc på Brill

  SvaraRadera