2009-11-01

Smånyheter XIII


Fick ett mail i veckan från en Darren. Han har just startat en engelskspråkig ölblogg med fokus på Sverige. Med en lång bakgrund i ölbranschen i såväl Sverige som Storbritannien verkar han ha en hel del relevant att komma med i en mycket ambitiöst hållen blogg. Adressen är www.beersweden.se

= = =

Den alltid lika goda Jämtlands Julöl bryggs för fullt. I år hoppas de kunna fylla mer än en kvarts miljon buteljer, så förhoppningsvis tar den inte slut i november som den flera gånger tidigare gjort. Jämtlands Bryggeri har också fått klart att deras Påsköl kommer att finnas på flertalet Systembolag våren 2010.

= = =

Strömsholms Brygghus har bryggt mer av sin Dark Mild Ale Kleen. Den kommer om en månad att kunna hittas på livsmedelsaffärer i trakten.

= = =

Stallhagens Bryggeri på Åland fick rapporter om att deras flasköl blivit grumlig och illasmakande. Åtgärd: Stänga flasklinjen i två veckor och storstäda.

= = =

Vissa av kommande releaser hos Systembolaget har redan börjat läcka ut. Dugges Spring Beer (lager) och Sigtuna Vårweizen (veteöl) kommer i februari. Liksom Amarillo Spring från Oppigårds, en välgumlad American Pale Ale som ska vara identisk med deras tillfälliga 7th Anniversary Ale.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar