2009-11-02

Besök hos butiken

Det här släppet som var idag var ju intressant värre, men jag hade varken lust eller möjlighet att stå i eventuell kö. Av andra bloggar att döma så har verkligen Mackmyra gjort ett fantastiskt marknadsarbete.

Nå. Nästan alla nyheter fanns kvar och jag tog en flaska här och en där och var vid kassan plötsligt uppe i… 691:50???

Då blev det ingen Thomas Hardy's Ale: Samtliga flaskor hade tydligen gått till ett fåtal kunder första minuterna. Okej för att det är en god öl, men vad ska man med så många till? Handla med på svarta börsen 2029?

Och var ska jag ha alla dessa flaskor?

Senare tillägg: Enligt importören Wicked Wine är alla årgångar av Thomas Hardy's Ale slutlevererade. Det ser inte ut som det kommer att tillverkas någon 2009, kanske är 2008 den sista batchen någonsin?

11 kommentarer:

 1. Hade sett fram emot att få prova lagrad Thomas Hardy men gav upp när jag kollade åtgången på datorn innan besöket. Man undrar lite försiktigt vad det är för fel på folk. Väldigt osolidariskt av dem i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Problemet var väl att de mindre butikerna bara fick in 24 flaskor. I stockholm finns det gott om dem kvar iaf. Jag köpte 3st varav 2 som jag ska lagra. Ser fram emot att testa en 2005:a på lördag iaf. Fast det blev "bara" 700kr på detta köp då det kommer lite skoj öl senare i månaden :)

  SvaraRadera
 3. Jag förstår verkligen inte varför en del tydligen var tvugna att rusa in och rensa hyllorna idag. Vill man köpa "gammal" Thomas Hardy så finns det flera årgångar i beställningsortimentet.
  Jaja, i "min" affär var det ingen större rush efter öl i alla fall, så jag fick det jag ville ha.

  SvaraRadera
 4. Jag tror att en anledning kan vara att det finns en risk att 2009 blir sista årgången någonsin. Och det kommer väl att ge flaskorna visst affektionsvärde.

  SvaraRadera
 5. Man kanske kan se det som en bekants bekant som äger en källare med över 1.200 flaskor vin. Det är mycket mer än vad den familjen rimligen kan hälla i sig under sina liv. Men ändå köper de på sig mer.

  Vi är inte rationella alla gånger.

  SvaraRadera
 6. Ingen av de flaskor jag köpte idag planerar jag att konsumera de närmaste ett par åren, iallafall. Jag har flera årgångar av såväl Cuvée van der Keizer som Thomas Hardy stående på lagring - vilket mindre är ett tecken på framförhållning än att jag har en tendens att köpa mer än jag dricker ur.

  Men det är å andra sidan riktigt skoj att kunna ta fram en treårig kejsaröl i ett sällskap som kan uppskatta det!

  SvaraRadera
 7. Jag väntade tills horden lättat och köpte ett dussin Thomas Hardy's Ale. Enligt Gonzo på Wicked Wine finns det inga THA kvar att beställa. Jag befarar att det är sant, eftersom mina beställda THA 2006 inte dykt upp på två veckor.
  Jag väljer att vara anonym på grund av risk för repressalier och tiggeri! :o)

  SvaraRadera
 8. På tal om Thomas Hardy... Jag har ännu inte sett något lanseringsdatum för årgång 2009. Någon som vet?

  Vad gäller dagens släpp så blev jag snuvad på mållinjen på den sista flaskan i Tornbybutiken, Linköping. Dock fanns det då 40 flaskor kvar i varudepån, så med lite tur så löser det sig ändå.

  Hade förresten förmånen att dela en flaska av just årgång 2005 på studentpuben Villevalla i Linköping för några veckor sedan till det facila priset av 68 kronor. Den gjorde inte bort sig...!

  SvaraRadera
 9. Vad man ska med så många till är ju sannerligen för lagring då ölet har ett rykte om att utvecklas väl i sådär tjugo år.. Sen tror jag det beror på lathet att man inte plockat hem ifrån beställningssortimentet innan.
  Jag köpte själv fyra flaskor, hade gärna köpt åtta, eller tolv.. Eller 24.. Men ja, har druckit just denna årgång massor av gånger innan, har ingen "källare" som håller för långtidslagring och vill mest ha ett par flaskor att öppna vid speciella tillfällen i framtiden så.. Är det någon som totalt missar detta öl och har vägarna förbi Malmö så bjuder jag gärna på en flaska, då blir det ju ett speciellt tillfälle! Sen får man ju inte glömma att det är ett fantastiskt mumsigt öl..

  SvaraRadera
 10. Bor man i skånetrakten kan man ta sig till Lund, där finns det 145 flaskor kvar. Systemet på Bangatan hade fått in nästan 200 flaskor av någon anledning.

  SvaraRadera
 11. Den hopfällbara väskan för 4 flaskor kan ju vara anledningen till att så många gick åt av THA.

  SvaraRadera