2009-11-25

La Trappe Witte Trappist

Jag har inget som helst minne av det, men jag recenserade La Trappe Witte Trappist redan för tre år sedan, då gav jag den 3,7 i betyg.

Jahapp.

Nå, det är fortfarande den enda wit-ölen som bryggs under överinseende av det enda holländska ölrelaterade trappistklostret La Trappe. De som brygger är Bierbrouwerij De Koningshoeven. Alkohol: 5,5%.

Färgen är ljust gul; vätskan är något grumlig (en liten jästfällning i flaskan). Det gigantiska skummet är luftigt och jämnt. Det sjunker långsamt utan att lämna mycket skumrester på glaset.

Doften är exotiskt fruktig, jag kommer att tänka på persika-aprikos-te. Lite bananskal, en lätt sötma, syrlig vetedeg/citronjuice, mild sötma och en del rena bittra toner.

Smaken är över huvud taget rätt lätt. De väntade tonerna av bananer och fruktgodis, lätt örtig bitterhet, en torr ton av bananskal och en rätt snäll vete-syrlighet. Lite mineraler, mjuk sötma, fruktestrar, och lite jäst i eftersmaken. Bananskal och lite alkohol i avslutnignen.

Kolsyran är lätt till medium, de små bubblorna mjuka. Vätskan är lätt men också lite krämig.

I den gamla recensionen skrev jag att jag upplevde den här allt för lätt och okryddad för att vara en bra wit. Och det har inte ändrat sig, möjligen tycker jag att den är snäppet tråkigare den här gången.

Betyg: 3,35. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment. Pris: 13:90 för 330 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar