2009-07-24

Privatimport igen


Då har jag åter klickat i Systembolagets smidiga PDF-blankett.

Ytterligare en låda av den jättesmaskiga tröstsläckaren Bitter & Twisted (ja, jag tjatar) från Harviestoun. Great Brands lär inte ha några problem med det. Speciellt sugen blev jag efter att Systembolaget i stället tar in den ganska menlösa Twisted Thistle från Belhaven i fasta sortimentet.

Men nu provade jag också att skicka offertförfrågan på en annan av mina favoritöl; den mer klassiska bittern HSB från Fullers (som köpte upp Gales för några år sedan). Svensk importör är Arvid Nordquist. Vilket tidigare varit ett problem, jag fick för ett år sedan det här som svar på min fråga om de kunde hjälpa mig:
[...]vi inte kan ta in nga små kvantiteter div direkt import av icke existerande produkter på vår marknad. Då det handlar om väldigt stora kostnader att lägga upp artiklar mm hos systembolaget etc. [...]
Få se om de fortsätter att spotta på oss små slutkunder. Undrar om de i så fall skulle ha problem om någon annan importör tar in de här flaskorna åt mig?

3 kommentarer:

 1. Hmmm - _tr_östsläckaren var ingen dum slip-up; borde etableras som uttryck (kanske gjort härmed)


  :-)

  SvaraRadera
 2. Där ser man, man ska inte helt lita på stavningskontrollen. Haha…

  Jag säger som danskarna: ”Nyd Øl til Tørst og ikke til Trøst”.

  SvaraRadera
 3. jag har för mig twisted thistle är helt okej, speciellt för att vara en engelsk ipa. den var en av de första inkörsportarna till mitt ipa-drickande iaf..

  SvaraRadera