2009-07-23

Aloha Plenty

Samarbetet mellan Stone, Nøgne Ø och Jolly Pumpkin som resulterade i Special Holiday Ale visar sig vara början på en serie.

Snart kommer uppföljaren Aloha Plenty, som är ett samarbete mellan Stone, Maui Brewing och hembryggaren Ken Schmidt. Ölen är en porter smaksatt med kona-kaffe, färsk kokos och macadamia-nötter.

Kanske kommer den hit också?

Nyheten kommer från beernews.org, där man också kan se etiketterna.

Senare tillägg: Jodå, det är nummer fyra i seren. Belgian Style Trippel Ale (Stone - Mikkeller - Alsmith) och Juxtaposition Black Lager (Stone - BrewDog - Cambridge) är de två andra. Den senare har jag ju till och med bloggat om tidigare.

4 kommentarer:

 1. Borde den amerikanska trippeln med Mikkeler och Alesmith varit i samma serie i så fall och Juxtaposition Black Pilsner, samarbetet med Brewdog och Cambridge Brewing som det stod om i Beernews-nyheten?

  -Jimmy

  SvaraRadera
 2. @Jimmy: Definitivt! Min hjärna kopplade bara inte ihop dem.

  SvaraRadera
 3. Usch, jag börjar bli gammal och saknar koll.

  SvaraRadera
 4. Maui Brewing med kaffe låter intressant. Deras Big Swell IPA är en kraftig rackare så en porter från dem kan bli spännande.

  Kona Brewing Co. har en porter vid namn Pipeline som blandats med just Kona Coffee. En ganska mild historia, på samma sätt som resten av deras sortiment. Mauisläppet låter mer lovande.

  /petter o

  SvaraRadera