2007-08-16

Ord och bild

"Ord och bild" var ett tillvalsämne på högstadiet jag gick på. Hörde ni det, slynglar? Tillvalsämne!

Fast här är det en
rubrik för lite samlat mycket löst snack och en av de cirka 35 ölflaskebilder jag tog i kväll...


När det gäller blanka metallbukrar börjar jag närma mig önskat resultat, men det är fortfarande det svåraste att få till. Tricket är att kyla ölen ordentligt och hoppas på hög luftfuktighet (inte svårt sommaren 2007):

Den där jag jag handlat på Netto här hemma, men i princip...

Jag tycker, om jag får vara självgod, att jag börjar få
flaskfotandet tid jag vill: Neutrala bilder som ändå har visst djup och som framhäver flaskan.


Det här är ett mer improviserat foto. Bakgrunden är två vita A4-papper, flaskan står på en
fåtölj i hotellrummet och jag kryper vid det franska fönstret för att inte bli med i reflexerna.

Men nu är bilderna tagna och all öl i
skafferiet. Och allt det här trixande har gjort att jag inte hunnit dricka någon öl idag.
Visste du att... Gourmetbryggeriet i Roskilde oftast gör lite tvärtom i sitt ölskapande? De börjar med en eller flera maträtter som de vill ha en perfekt dryck till. Så experimenterar de tills den önskade smaken hittats. Arbetsmetoden skapar oftast oväntade blandstilar och helt nya smaker. Som Piney - en veteöl med amerikansk alfa-humle och lite granskott.

En annan sak jag funderat över till och från är den unika danska öltypen "mørkt hvidøl". Det är en alkoholsvag (1-2%) mörk veteöl som sötas med socker och kryddas med lakrits. Tydligen populär till lunchmat. Resultatet liknar svagt svagdricka med syrliga lakritstoner. Liknar ingenting annat; inte ens Belgarna skulle komma på något liknande.

Soundtrack: Eartha Kitt & Bronski Beat "Cha Cha Heels" (1989), Aretha Franklin "Mary, Don't You Cry" (1972), Paul Piot et son orchestre "Poivre, Piments et Pin-Up" (1968), Charlie Parker Quartet "Cool Blues" (1946)

2 kommentarer:

  1. Dina bilder är riktigt bra.

    SvaraRadera
  2. Det där med mörk veteöl förklarar til viss del Jacobsens märkliga limited edition-öl Hvede Spring Bock, med tydlig smak av lakrits och dill. Jag tänkte ta med den till en kräftskiva, det borde funka utmärkt.

    Jag har förresten haft ett par flaskor från Gourmetbryggeriet hemma och måste säga att jag är glad över tanken på att de försöker göra öl för vissa maträtter, men ledsen över att de i så fall knappast skriver vilken på sina flaskor.

    SvaraRadera