2007-08-02

Erdinger Wißbier Dunkel

Ikväll passade jag på att laga lite meze: Den bästa hummus jag någonsin gjort, färdig BabaGhannouge, grillad Haloumni med olivolja och det lokala orientbrödet.

Så vad ska man dricka till det? Jag glodde snabbt igenom kylen. Carlsberg Hof? Nja, för sött och brödigt. Left Hand Sawtooth Ale? Nej, den här maten tål inte att dränkas i humle. Oppigårds Slåtteröl? För beskt. Men så tittade jag i dörren. Jag hade ju slängt med en flaska Erdinger Weißbier Dunkel när jag var på Systembolaget senast. Den får det bli.

Och det var väl inte en perfekt kombination, den var lite för söt. Men inte heller fel, den lätta syrligheten och antydan till brända toner passade den ganska tunga maten bra. Frågan är vad som hade blivit bättre? En torr japansk lager? En mild ljus weiss? Svårt det där.

Soundtrack: Fläskkvartetten "Delivered" (2000), Timbuktu & Damn! "Din Lian I Rapdjungeln" (2004), Glass Tiger "Send Your Love" (1988)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar