2007-08-17

Jag funderar över glas

För många år sedan hörde/läste jag en tumregel för ölglas:

Ljust öl - tunt glas
Mörkt öl - tjockt glas

Inte för att jag har levt efter den regeln, men man undrar ju om det kan ligga någonting bakom. I stort sett alla mina glas är ungefär lika tjocka. Utom pilsnerflöjterna som är tunnare och ett rakt stort tumber-glas som är mycket tjockare.

Soundtrack: A-Ha "Take On Me" (1985)

2 kommentarer:

  1. Den där tumregeln tycker jag verkar vara rent trams. Att dela in öl i ljusa och mörka är att påstå att en Tjeckisk dunkel och en Irländsk stout är samma sak. Eller att Corona och vit Chimay skulle likna varann.

    SvaraRadera
  2. Jag tror jag hörde det där på den tiden då man tyckte att en Guinness på flaska var ett exotiskt inslag på krogen.

    SvaraRadera