2007-07-14

Tjocka Humle-Hilda och beställningssortimentet


Jag tänkte just dricka min sista flaska av Humle-Hildas Altbier från Sigtuna Brygghus. Men av det blev det inget, den var nämligen tjock, närmast trögflytande. Den saknade i stort sett skum och i vätskan flöt det omkring små saker som direkt löste upp sig.

Jag provade att smaka lite lätt på den, och den smakade OK, men jag vågade i alla fall inte dricka av den. Undrar vad som hänt?

För övrigt var den flaskan en del av "Brygghusets Mixlåda", en mycket intressant produkt som jag hoppas att fler mikrobryggerier tar efter. Varunummer 83273, beställningssortimentet. Den innehåller fyra flaskor vardera av Humle-Hildas Altbier (Altbier), Biskop Stefans Kalk (Witbier) och Gas-Jannes Golden Ale (Kölsch). Enda nackdelen med den är väl att man bara kan beställa den i Stockholms och Uppsala Län.

Det känns som om beställningssortimentet för en allt mer tynande tillvaro. Nyheterna får man leta fram själv genom att jämföra gamla och nya prislistor. Och det kommer knappt några nyheter. Det, och att man oftast är tvungen att köpa ölen lådvis lockar ju knappast. Det känns som den numera bara finns för att hålla EU på armlängds avstånd.

Nåja, jag hittade en Anchor Summer Beer att dricka i stället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar