2007-07-20

1 svensk intressant, 1 irländsk medelmåttig, 1 engelsk medelmåttig

Så hamnade man åter på Bishops Arms för att fira semesterns början. Och förutom en överdimensionerad Clubsandwish så blev det lite öl.

Wisby Hansapils från Visby Bryggeri som jag pratat om tidigare. Mer tjeckisk i stilen än vad jag trott men ren och fin i smaken. Det skulle visa sig bli kvällens bästa öl.

För därefter granskade jag den icke-belgiska kylen och hittade faktiskt lite jag inte druckit. Till att börja med en Irländsk red ale: Moling's Traditional Red Ale från Carlow. Rätt maltig, men inte helt balanserad och lite småtrist. Och ingen av den på etiketten utlovade rökigheten.

Så blev det något annat jag inte hört talas om: Merlin's Ale från Broughton, England. Bättre än den förra, men till slut bara en medelmåttig special ale. Trots att den enligt texten på flaskan ska vara bryggd i närheten av en buske där trollkarlen Merlin sägs vara begravd. Bah, maknadssnack.

7 kommentarer:

 1. Lät som en trevlig kväll.
  Förresten, tycker inte du som jag att det är väldigt störande när pubar inte uppdaterar sina hemsidor när det gäller aktuellt ölsortiment. Bishops Arms är ganska usla på det, för att inte tala om Akkurat.

  SvaraRadera
 2. De vill väl att man ska gå dit och titta istället för att glo på nätet. En taktik som nog är väl beprövad :)

  SvaraRadera
 3. Fö drack jag 3 öl igår oxo. Paasbier (belgisk påsköl), Gouden Carolus classic samt Samuel Adams doublebock.
  Påskölen var överlägset sämst.

  SvaraRadera
 4. "Global Investment": Som jag skrivit i ett tidigare inlägg verkar ölbranschen generellt usla på att uppdatera sina hemsidor. Det kanske gäller alla som inte har data som sitt huvudområde: Att man köper en hemsidelösning som man sedan tror ska sköta sig själv...

  SvaraRadera
 5. "robert": Tja. Om man har högre krav än det-enklaste-standardsortimenet så är det Bishops Arms som gäller här ute på landet.

  Enda alternativet skulle väl vara O'Leary's som har lite trevliga öl från Sam Adams.

  SvaraRadera
 6. Jag drack för något år sedan en "Paasbier" som jag har svaga minnen av licensbryggdes i Finland. Jag minns dock inte mer än att den hade en jätteful etikett så ölen kan varken ha varit jättebra eller jättedålig.

  SvaraRadera
 7. "Robert": Visst förstår jag att pubarna hellre vill att man kollar in deras utbud på plats än glor på nätet, men det är inte så kul om man som jag inte har de intressanta pubarna "runt hörnet" och måste planera lite i förväg.

  SvaraRadera