2007-07-12

Slagsida - riktigt gott tilltugg

Utsikt från Ribbersborgsbadet, bilden tagen någon gång i samband med tiltuggsätandet.

Ur arkivet, det här skrev jag 2006-07-15:

[vi hittade en pub i Limhamn] ett par kvarter bort. "Cutty Sark" hette den, temat var marint och det verkade vara en mycket välskött kvarterskrog med ganska förmöget klientel. Jag beställde en pint Kilkenny och vi granskade matsedeln noga. Bådas blickar riktades mot "Kökets special-starter": Slagsida.

Det visade sig vara panerade ansjovisfiléer som serverades med stekt bröd, friterad persilja och béarnaise. Vi beställde givetvis! Det marina temat återkom i det tjärade snöre som höll samman bestick och servett. Folket runt om hade kommit in i en upphetsad debatt om madrasser och sängbottnar.

Rätten kom in. Och det var troligen den bästa tilltugg-rätt jag någonsin ätit. Ansjovisen var panerad i ett riktigt tjockt lager skorpsmulor vilket fick den att likna janssons frestelse. Det vita
brödet var enbart torrt värmt på stekbordet vilket gjorde det frasigt, vilket även gällde för de ordentliga högar med persilja som skickligt undvek den mycket lättrinnande bearnaisen. En helt himmelsk smakupplevelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar