2007-07-14

Telefonrådgivning

Mina vänner som just nu är i Danmark ringde. De hade kommit till specialistbutiken BarleyWine och behövde ha lite rådgivning. Och det är klart man ställer upp!

På frågan om vad man skulle välja för lambic utan att veta vas som fanns rekommenderade jag det mesta från Brasserie Cantillon och framför allt Brouwerij Drie Fonteinen. Båda gör kompromisslös lambichantverksmässigt vis.

På frågan om Deus var någonting att ha trots det höga priset (ca 140 DDK for 70 cl) svarade jag "Japp! Om du tänker dig en champagne gjord på veteöl i stället för vitt torrt vin så är det precis vad det är."

Sedan började han prata om en Barley Wine med både kapsyl och patentkork. Och så en massa märken som jag inte hört talas om.

Lät som en trevlig lördagslunch.

1 kommentar:

  1. Jag är tacksam för hjälpen. En butik som Barleywine ger antingen feeding frenzy eller frossa - man vill ha allt och inget på en gång.

    Det blev en hel del öl i Köpenhamn, såväl i inköp som i drickande på plats. Nörrebro, Vesterbro och Brewpub är alla ställen med utmärkt öl, men frågan är om jag inte kände mig mest hemma på Brewpub med en Ralf Hütter Dunkel Weizen i näven.

    Den märkliga barlewinen är Rouge Old Crustacean och den har mycket riktigt såväl kapsyl som patentkork. Detta antyder att den överlever på öppnad flaska - men hur länge? Varken jag, butiksinnehavaren eller hennes telefonbackup visste. Så jag får väl bara ta reda på det. En komplett lista kommer senare.

    SvaraRadera