2007-07-07

Lördag på BA: Ölands Token och ½ Idjit!


Jag var i lördags på Bishops Arms Linköping (BA). Nästan fullt... Det är trevligt att det ställe som tar öl på hyfsat allvar går så bra i stan. Hoppas de så småningom får något slags efterföljare.

Där drack jag så mycket jag kunde från de Svenska gästpumparna, ett initiativ som jag verkligen gillar. Dels den trevliga portern ½ Idjit! (en svagare variant av deras imperial proter Idjit!) från Dugges, dels en oväntad öl: Token från Öland, en Barley Wine från Ölands Gårdsbryggeri. Av de öl jag druckit därifrån hittills har alla haft en mer eller mindre rökig smak, som inte alltid passar.Bartendern varnade lite: "Du vet att den är på 7,4%? Det är inget problem?" och fortsatte"Den är inte riktigt färdig än. Bryggeriet vill gärna få upp den till 10% och få den lite mer balanserad...".

Och mycket riktigt, den var lite konstigt bitter. lite oren och obalanserad. Men ändå, jag har druckit värre. Och jag gillar Ölands attityd (de började med lättöl för att slippa alla tillstånd innan de fått igång sin anläggning).

Och vad galler Dugges såg jag att de åkt till Tyskland för att hämta en buteljeringsanläggning. Förhoppningsvis ska man kunna få tag i deras öl via Systembolaget under senhösten. Hoppas de börjar med High Five, en riktigt välhumlad Amerikansk IPA som de hade som testbryggd i våras.

Ett trevligt sätt att fira födelsedag på.

Tillägg 2007-07-12: Jag drack ju en Polsk lager också: Žywiec Beer. Fast den var väl som den mesta andra öststatslager jag provat; rätt brödig, lite söt och lättdrucken. Jämfört med de andra är det begripligt att jag glömde nämna den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar