2007-07-29

Ett par Vestfyen till

Jag pratade ju tidigare om att jag fått ett par öl från Vestfyen. Och jag ska väl nämna något om dem nu när de är uppdruckna.Stout är en öl där man tillsatt farinsocker och kolsyra. Om man i stället kallat den för "Porter" hade väl inte många protesterat. Men kolsyran gjorde den lite vass i smaken. Annars en medelmåttig sweet stout.


Weissbier. Vetemalt, och i efterhand tillsatt kolsyra. En weiss ska vara rejält kolsyrad, men den här var vass, på ett sätt som fick den att likna Club Soda mer än Ramlösa, liksom. Annars en medelmåttig kristal weiss.

Man jag fick en ursäkt för att visa mina fina foton av flaskor. Alltid något.

Det är dock en intressant observation att även de mest kommersiella danska småbryggerierna, som tidigare mest litat på "jag dricker samma som pappa och farfar" och lågpriskampanjer nu ger sig in på annat än ljusa lageröl. Jag hoppas det beror på att kunskapen om ölvärldens bredd sprider sig, och att kunderna blir mer krävande.

Soundtrack: Beenie Man feat. Wyclef "Love Me Now" (2000), Wilmer X "Radio W.X." (1996), the Real Group "Flight of the Foo-Birds" (1994), Johnny Clarke "African People" (1976)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar