2007-07-11

Nördandet går vidare

Är det så att Slottskällans Vit och Slottskällans Vit Sommaröl är samma öl eller inte? Nä, jag får ingen ro. Så jag skickade ett mail till Slottskällans. Fast de var på semester.

Då får jag väl i stället berätta att en av de godaste folköl jag druckit kommer från Uppsala: Slottskällans Wien 3,5% (rätt bra bild), en riktigt maltig och uppfriskande wienerlager ,stilen som de flesta svenskar kallar "Bayersk". Synd bara att man inte kan köpa den i Östergötland (rättstavningsprogrammet ville byta "Östergötland" mot "Mönstergilla"). Passar perfekt till husmanskost som kalops eller köttbullar.

Och på min favoritölsite Beer Advocate tipsas det nu om att man ska packa ölflaskorna i blöjor när man ska transportera dem som incheckat bagage. Här är forumtråden.


Flaskskydd


Soundtrack: Mike Mareen "Agent of Liberty" (1987)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar