2007-07-19

Sierra Nevada India Pale Ale

Ikväll blev det en brittisk öl från USA: Sierra Nevada Indian Pale Ale. Den härmar en engelsk IPA på ett mycket övertygande vis... Massor av malt, lite lätt rostad och en ordentlig, stram torr bitterhet med toner av aprikos och soltorkade tomater. Inte dumt.

Men det jag skulle skriva om var att, trots att jag köpt den på Systembolaget, den inte har funnits med på någon nyhetslista.

Ibland får Systembolaget in saker som inte "kommer med" i nyhetslistorna men ändå går in i det tillfälliga sortimentet. Jag har ingen aning om hur det egentligen går till, om det ska vara så eller vilka öl som dyker upp. I vilket fall brukar det vara intressanta öl som kommer i små partier. Gemensamt för dem (de brukar vara få, mellan noll och tre i månaden) är att de dyker upp kring den tionde i månaden om man explicit söker efter öl-nyheter på hemsidan och att de inte finns i någon butik (möjligen på Regeringsgatan i Stockholm). Och i juni var det Sierra Nevada IPA.

Ta det som ett litet tips. För den nyfikne.

Till denna åt jag några Pepperidge Farm Goldfish Cheddar från engelska Pepperidge Farm. Inte sådär jättegoda; jag hittade dem på English Shop, Söderhallarna. Men det finns några andra fiskformade snax med ostsmak som är mycket ostigare och därmed godare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar