2007-07-10

Slottskällans Vit Sommar (blir ingen vit sommar med den)


Några Slottskällans-flaskor, med etiketter av den gamla fina desigen.


Det är väl bara att köra på för att lära sig hur Blogger fungera... Och då tar vi väl kvällens recensionsöl?

Slottskällas Bryggeri beläget i Boländerna Uppsala har tidigare tillverkat en del veteöl - Vit var faktiskt en av deras första och en av de jag fortfarande inte fått dricka. Här kommer en sommarvariant som mycket riktigt heter Vit Sommaröl. Jag vet inte riktigt hur mycket receptet är ändrat men jag tror att den här ska vara lite kryddigare (utan tillsatta kryddor) och mer balanserad.

Och balanserad var den! En riktigt bra svensk weiss. Rekommenderas, om du får tag på en flaska.

För att låta som Systembolagets kundtidning Bolaget: Veteöl är en mycket underskattad öl som passar fantasktisk bra till de flesta sorters mat, framför allt grillat och rökt kött.

Undrar varför jag låtit det gå nästan 1½ månad sedan jag köpte den innan jag drack en flaska?

Och så gillar jag inte den nya designen på etiketterna, jag gillade "stadsserien" (se ovan), de var/är riktigt snygga! Men man vänjer sig väl...Soundtrack: Frankie Valli "Grease" (1978), Queen "I Want It All" (1989)

2 kommentarer:

  1. Tyckte oxo den var riktigt trevlig. Tror det var någon på dn.se som jmf den med Hoegaarden vilket jag inte
    har någon förståelse för alls. Tycker
    inte de har särskilt mycket i likhet.

    SvaraRadera
  2. Tja, det är ju veteöl... Mer är det väl inte.

    SvaraRadera