2016-06-07

Mikkeller K:rkek vår/sommar 2016

Så var det dags för det här halvårets upplaga av samarbetet mellan Mikkeller och Brill & Co: K:rlek vår/sommar 2016  är som brukligt en APA, den här gången på 5 % och humlad med Polaris och Summit. Nytt är också att den är glutenfri.

Färgen är guld (8 EBC), vätskan har viss köldgrumling. Det två fingrar höga skummet är kompakt och varmvitt, det sjunker långsamt lämnandes en del rester på glaset.

Doften känns besk, närmast syrlig med citrustoner av citronjuice och limeskal. Lite godis-sötma och aningar av yoghurt och lagrad ost.

Smaken startar ganska beskt och torrt med limejuice, citronsyra, lite limeskal och en oväntad lätt ton av laktos. Medelstor kropp. Eftersmaken är ännu beskare och drar åt AIPA-hållet med en instängd sötma, aningar av papp och vitt bröd. Slutet är sött och kladdigt.

Kolsyran är kraftig, närmast lagerlik. De små långlivade bubblorna är friska. Vätskan är medelmjuk och något kladdig.

Den klart sämsta av ölen i K:rlek-serien (tror de är uppe i 9 öl nu), trodde jag… Men när jag tittar efter så gav jag faktiskt K:rlek vår/sommar 2015 0,01 lägre i betyg.  

Betyg: 2:81. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 20 maj 2016 (lagerstatus). Pris: 29:90 för 330 ml. Bäst före: 24/08/17.

4 kommentarer:

 1. Den säljer en del pga namnet tror jag. Hipsteröl! :) (och du har rätt i att den blivit märkbart sämre de senaste åren).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går inte att komma ifrån att namnet är rätt kul. Att gå till baren och beställa "en kärlek" liksom.

   Radera
  2. Hört något om när Kärlek 2017 kommer...?

   Radera
  3. Jag har inte sett något om det än, nej.

   Radera