2016-04-22

Mikkeller Ambler

Såväl Mikkeller som To Øl har under senaste halvåret kommit ut med ett antal öl med lägre alkoholhalt som känns rätt riktade mot den svenska marknaden. Brill & Co känns inblandade på något sätt.

I vilket fall, Mikkeller har tagit fram denna amerikanska amber ale på 0,3 % som också är glutenfri: Ambler.

Färgen är bärnsten-röd (40 EBC), vätskan är dimmig. Det tre fingrar höga skummet är beige och luftigt, och det sjunker långsamt lämnandes en hel del rester på glaset.

Doften är humlig och söt med toner av tallbarr, kåda och citrusskal. Tjockt söta dofter av toffee och buljong. Den är något oren.

Smaken är rätt så söt med toner av gräddkola och torkade blommor. Passerande lätta smaker av rök och charkvaror. Växande beska och citrusjuicer. Medelstor kropp. Läsk-lik sötma, katrinplommon, parfym och citrongräs i eftersmaken som också är lite vörtig. Avslutningen är ganska söt med knäck och en nypa salt.

Kolsyran är medel till stark, de friska medelstora bubblorna är långlivade. Vätskan är mjuk och lite kladdig.

Av de här lågalkoholhaltiga danska fantombrygeriölen jag provat så är nog den här den minst öllika, den påminner faktiskt en del om den tyska humle-lemonad som jag provade för en tid sedan. Med de reservationerna nämnda så är det här rätt så gott.

Betyg: 3,33. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln. Pris: Okänt för 330 ml. Bäst före: 27/01/18.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar