2016-04-30

Beerbliotek Single Hop Mosaic

Göteborgska Beerbliotek har startat sitt nya större bryggeri i Kungsten och med det gått över från flaska till burk för sina fasta öl. Jag passade på att beställa en av dessa från det lokala sortimentet, den amerikanska IPAn Single Hop Mosaic på 6,5 %.

När jag fotograferade burken noterade jag att den var ganska smutsig med vad som såg ut att vara ölfläckar. Kanske något som skett under transporten, kanske borde de skölja burkarna lite noggrannare efter fyllning?

Den helt klara vätskan är guldfärgad (7 EBC), det fingertjocka kompakta skummet är varmvitt. Lite rester blir kvar på glaset när det sjunker ner.

Doften är parfymerad med citroner, apelsinskal, limejuice, bananskal och lite knäck.

Smaken startar humligt och ganska sött med passerande mjuk lite dammig beska. Kåda, gröna växter och omogen frukt. Grapefrukt och citronskal. Passerande tydliga toner av plast, aningar av parfym/rengöringsmedel. Medelstor kropp. Aningar av mint och knäck i eftersmaken, växande alkohol och beska. Sträva toner av gröna bananer och annan omogen frukt. Det rätt korta slutet har viss beska, knäckig malt och trädkvistar.

Kolsyran är kraftig, de många medelstora bubblorna är långlivade. Vätskan är medelmjuk.

En hel del bismaker där den kvickt passerande plastigheten särskilt störde sänker betyget (som räddas upp av den trevliga doften).

Betyg: 3,11. Tillgänglighet: Systembolagets lokala småskaliga sortiment (beställbar styckvis). Pris: 25:90 för 330 ml. Bäst före: 20161125.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar