2016-04-04

All-In Brewing Big Blind

Ah, äntligen en ölrecension av en öl från Systembolaget. Som ni väntat! Drycken för kvällen blir en DIPA från All-In Brewing, Big Blind. 7,9 % är styrkan, och den är bryggd hos West Coast Bryggeri.

Färgen är gul (5 EBC), vätskan är klar. Det tre fingrar höga skummet är vitt och luftigt, och det sjunker ner snabbt ner till ett tunt lock utan att lämna rester på glaset. Hade jag bara fått se ett foto på glaset hade jag gissat att det var en tysk pilsner.

Den kraftiga doften är fylld med toner av beska örter, citrusfrukter (mest grapefrukt och lime), kåda, citrusmarmelad och citronsyra. Lite alkohol och krut.


Smaken startar enormt beskt med grapefrukt, lime, citron och pomerans. Stora söta toner med mango, bananer och apelsiner, antydan till laktos. Medelstor kropp. Eftersmaken har växande ren alkohol, grapefrukt, citronjuice, syrligt fruktgodis och ren sötma. Det mjuka slutet är beskt med toner av färska citroner.

Kolsyran är kraftig, bubblorna medelstora och långlivade. Vätskan är mjuk och något tjock.

Efter hypen med ”milkshake-IPA” och alla karamelliga öl i stilen är det trevligt att få återknyta bekantskapen med en gammaldags västkust-DIPA, där fokuset ligger helt på humlen. Ingen karamellig malt här inte. Välgjord, men det finns något mjölkigt-kemiskt  i den stora sötman som hindrar de där riktigt höga betygen.

Betyg: 3,7. Tillgänglighet: Systembolagets småskaliga lokala sortiment från januari 2016. Pris: 40:10 för 330 ml. Bäst före: 20.01.2017

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar