2014-05-19

Flandern 16 - hemfärd


Aktiviteterna var nu över för min del: Eftersom jag hade rekommenderat arrangören en flygrutt som började rätt tidigt så skulle jag haft mindre än en timme att tillbringa på Zythos-festivalen, och det kändes inte rimligt.

Jag fick i sista stund ett erbjudande av Nancy från Leuvens turistbyrå att få bilskjuts till festivalen bara för att kunna springa igenom och kolla läget. Men det tackade jag också artigt nej till.

I stället tog jag min väska och tog en promenad genom den sommarvarma söndagsstaden.

Söndag ja. Det innebär att i stort sett allt i Belgien är stängt. Jag hade tänkt att hitta en butik och köpa en burk sockerfri Red Bull. Men trots att jag gick från stationen till Grote Markt och tillbaka via smågatorna så hittade jag ingenting som var öppet annat än några restauranger och caféer.

Till slut hittade jag en servicebutik i närheten av stationsområdet (du'h!), men där var det så mycket folk att de hade en kille vid dörren som slussade in kunderna så att det inte skulle bli för fullt.

I stationen fanns det en öppen kiosk som var folktom, så burk köptes där. Därefter satte jag mig ner på en bänk för att titta på det takskyddade spårområdet, de få som gick omkring där och något passerande tåg.

Mitt tåg kom i tid, och jag satte mig i en vagn där det i övrigt satt några NATO-stationerade amerikanska soldater som diskuterade sina sexliv. Fram till dess att en kvinna kom ombord och en av dem ropade ”Mind your laguage, guys!”

Tja. Tåget gick förbi de delar av Stella Artois-bryggeriet jag inte sett förut, det är verkligen enormt stort.

Flygplats. Köpte en scarf i present åt frugan.

Flyg till Köpenhamn.

Flygplats. Middag i form av chilihamburgare. Det mest dramatiska var att jag inte visste att köttkrogen A Hereford Beefstouw ersatts med köttkrogen M.A.S.H. Typ.

Flyg till Linköping. Fantastisk solnedgång.

Över Klippan.

Taxi.

Inse vilken fantastiskt bra idé det varit att ta semester på måndagen, för nu var klockan redan 23.

Sova.

Disclaimer: Hela resan bekostades genom ett samarbete mellan Visit Flanders, Visit Brussels, Visit Brugge och Stad Leuven Tourism. Min motprestation är att skriva om resan och ge dem statistik kring inläggen.

1 kommentar:

 1. Kul att läsa en så väldetaljerad, och tydlig resesammanfattning.
  Jag var själv i Bryssel för ett par år sedan, och skulle gärna återvända framöver.

  Just byggnaderna förvånade många gånger, tillsynes attraktiva adresser kunde vara ödehus som var otroligt nedgångna, och precis bredvid nybyggen.

  Ölscenen vart väldigt otrendig inte en "trippeltorrhumlad IPA" så långt ögat nådde, vilket ibland kan vara befriande positivt.

  / Daniel

  SvaraRadera