2014-05-02

Centralbryggeriet Folkes Pale Ale - igen


Jag är inte alltid den vänlige person som jag försöker ge intryck av. Framför inte mot nya bryggerier.

Ett bra sätt att kolla ett bryggeris renhet och kvalitet är att låta flaskan stå i rumstemperatur (och mörker) några veckor. Ändrar sig smaken nedåt så brukar det tyda på hygienproblem.

Så nu provar jag den Folkes Pale Ale som jag fick från Centralbryggeriet i Linköping för en knapp månad sedan (originalrecension här).

Ölen håller sig kvar i flaskan när jag öppnar den. Alltid något. Bara ett litet skum bildas på vätskans yta.Den är fortfarande grumlig, men inte på ett problematiskt vis.

Doften är något renare med tydligare humle än förra gången jag recenserade den. Lite kemisk beska, dock.

Smaken är renare och mer sammanhållen, men också sötare än då. Alkoholen har lugnat sig betydligt, i stället hittar jag en aningen kladdig sötma.

Kolsyran är även den lugnare men fortfarande något vass.

Jag har i efterhand fått veta att de hade haft problem med temperatursensorerna i bryggverket när de bryggde den här (och lagern), vilket kan förklara att den kändes … ofärdig.

Men inga infektioner i alla fall. Jag tror faktiskt att Centralbryggeriet är på rätt väg. Vilket är hög tid eftersom deras två öl idag släpptes (och tog slut) på Systembutikerna i Linköping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar