2014-05-17

Falcon Korvpilsner

Bild: Carlsberg Sverige.
Det kom ett par nya Falcon-folköl från Carlsberg Sverige i april. Jag fick en burk av varje innan släppet, men det har inte blivit av att recensera förrän nu.

Korvpilsner är enligt etiketten brygd med extra humle vilket ska ge en ”markerad beska” och göra den särskilt lämpad till korv.

Färgen är guld (9 EBC), vätskan klar. Det två fingrar höga skummet är kompakt och vitt. Det sjunker långsamt och lämnar en hel del rester på glaset.

Doften är något söt med en del blommig humle. Aningar av vört och bryggeri i bakgrunden. En ren trevlig beska som inte är alltför kraftig.

Smaken är genomgående mjuk och ren. Lätta blommiga humletoner, aningar av mint och örter. Frisk medelstor beska, ren medelsöt malt. Medelstor kropp. Eftersmaken är ren och gräddig med mjuk ädelhumle och en aning vetemjöl. Slutet är mjukt och balanserat.

Kolsyran är medelstark, bubblorna långlivade och små. Vätskan är fyllig, speciellt för en 3,5 %-öl.

En trevlig överraskning från Carlsberg Sverige, jag hade inte väntat mig en så här välgjord och ren öl med en tydligt tysk humlesmak. Fast ”markerad beska”? Nja…

Betyg: 3,78. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln. Pris: Okänt för 6×500 ml (denna burk var ett varuprov). Bäst före: 19SEP14.

Enligt bryggeriet: Cirka konsumentpriser 39,90-44,90 kr. / 4-pack

3 kommentarer:

  1. Hoppas att du pratar om en 10 gradig skala, för den var inte bra... / Thomas

    SvaraRadera
  2. Tyckte också den var oväntat len för en massproducerad lager.

    SvaraRadera