2013-03-03

Sigtuna East River Lager - igen

Egentligen skriver jag det här för att ha någon som helst nytta av bilden på burken jag tog i morse. För den här har jag ju recenserat första gången när den dök upp på Systembolaget i mars 2012 (länk). Då tyckte jag att ”En uppfriskande lager som ändå är lite mer än bara en ljus lager.” och kastade fram 3,3 i betyg.

Så idag häller jag upp den i ett Samuel Adams Boston Lager-glas och tycker saker:

Guldfärgad vätska, kanske med ett svagt rödaktigt drag. Klar. Tre fingrar högt luftigt varmvitt skum som sakta sjunker och lämnar en hel del skumrester efter sig.

Doften är frisk med lite röda bär och metall. maltig sötma, lite åt bryggeri-hållet. Lätt beska, något slags citrussmaksatta småkakor. Kanske lite alkohol någonstans.

Smaken är balanserad mellan en sötma med ton av tobak och beska med lite citrus och gröna blad. Eftersmaken har mer beska än industrilager, lite citron och fortsatta gröna toner i bakgrunden. Kakor i slutet.

Kolsyran är medelstor, de mjuka bubblorna långlivade. Vätskan är medelmjuk.

Inte dumt alls. Jag drack den här sval, den kan nog bli snäppet bättre om den är kylskåpskall.

Betyg: 3,3. Tillgänglighet: Systembolagets tillsvidaresortiment. Pris: 15:90 för 330 ml (+ pant). Bäst före: 31 OKT. 13.

4 kommentarer:

 1. Tillgänglighet: Systembolagets tillsvidaresortiment skriver du. Men den går ju inte att få tag på här i Stockholm. Jag har jagat runt nu i Stockholms innerstad. Inte en burk. Bad hustrun handla några på Bromma Blocks. Fanns inte där och skall inte finnas där. Tillsvidare vart då

  SvaraRadera
 2. Enligt systembolaget egen hemsida finns den i lager på en massa butiker. Så om du inte hittade den i helgen kanske du gör det nu?

  -Jimmy

  SvaraRadera
 3. Stockholm, Lindhagensgatan 118 337 st
  Stockholm, Klarabergsgatan 62 331 st

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saknar du Sigtuna East River Lager på ditt System?
   Systembolaget lanserar under mars månad hela 74 nya produkter varav 10 är öl.
   Vilka butiker som ska lagerföra de olika ölen bestäms centralt på Systembolagets huvudkontor, men varje butik har rätt att addera vilka produkter man vill till sitt sortiment, sk lokalt val!
   Om en butik saknar ”din” öl kan dom utan problem ta hem och addera den till sitt sortiment.
   T.ex. följande butiker, Nacka Forum, Nacka Sickla, Arninge, Mörby C, Globen, Täby Centrum, Bromma Blocks, Öl butiken Norra Stationsgatan samt även de flesta av Stockholms innerstads butiker.
   har inte Sigtuna East river lager i sitt sortiment men kan ha det i framtiden.
   Det är kunderna som bestämmer och efterfrågan styr butikerna lokala val.
   Så fråga efter Sigtuna East River Lager (nr 1438) på din butik om den inte finns där!

   Radera