2013-03-08

Provingen klar. Pust.

Pust.


Pust.

Pust.

Nu är den klar. Provningen. ”Små bryggerier”. Som jag ska hålla två gånger i morgon på Linköping Beer Expo.

Jag har till och från hållit på med den här sedan jag fick föreslaget på tema från mässgeneral Richard strax innan lucia, och det har utan tvekan varit den provning som jag jobbat mest med genom åren.

Det kommer att bli en resa bland just små bryggerier (inga fantombryggare den här gången). Inte säkert de absolut minsta, men inget av de sex deltagarna har mer än drygt 2 heltider.

En stor vidd av attityd och koncept representeras: Ett bryggeri drömmer om att kunna sälja 50 olika stilar om året, ett annat har under 9 år bryggt totalt 6 olika öl.

Personerna bakom kommer att skymta fram: En är en högutbildad kock, en annan klassiskt utbildad bryggmästare och en tredje har en bakgrund som konstnär och krögare. Många är prisbelönta hembryggare.

Alla delar en enorm passion för öl och en vilja att ha koll på hela processen från recept till tappkran.

Det finns en handfull biljetter kvar till eftermiddagens provning, lite fler till kvällens. Ledningen låter hälsa att det är smidigast för alla om biljetter till festivalen och provningarna via hemsidan, men att kvarvarande biljetter kommer att kunna köpas på plats.

2 kommentarer:

  1. Min kompis Biffen har gästbloggat om öl på min blog. Läs gärna om senaste nytt på http://mony71.blogspot.se/2013/03/biffens-olblog.html

    SvaraRadera
  2. Låter som att det kan bli två väl genomarbetade och högintressanta provningar. Jag lär inte hinna gå på provningen men det blir kul att höra om dem i efterhand :)

    SvaraRadera