2013-03-16

International Arms Race - utgången

Okej, det var tänkt att vara en fight mellan två bryggerier om att brygga den bästa IPAn utan humle. Nu har jag druckit båda. Och det är inte svårt att utse en segrare: Flying Dog International Arms Race är på en helt annan nivå än BrewDog International Arms Race.

Skottarna verkar mest ha dragit på med alla bär och kryddor de kunde komma på, amerikanarna verkar ha sparat på ingredienserna, både i antal och mängd.

BrewDog-varianten påminner mest om en parfymaffär, och smaken påminner mycket om de mest vildsint experimentella julölen jag klunkat i mig genom åren. Det blir obalanserat, konstigt och knappast speciellt drickbart. Det har definitivt inget med IPA att göra.

Flying Dog, däremot, är betydligt närmre en amerikansk IPA i sin öl: Här finns citrus, lite kåda och framför allt en beska som jag inte väntat mig att man skulle kunna få utan humle.

Trots det är, om jag ska vara riktigt ärlig, ingen av de här ölen något jag skulle köpa igen, varken hem eller på krogen.

2 kommentarer:

  1. Öh, blir lite besviken här Bark. Du ger Flying Dog:en 3,45 och skulle trots detta, relativt höga betyg, inte köpa den igen? Den är alltså helt drickbar, men inte köpvärd?

    SvaraRadera
  2. Dyr öl kan vara helt drickbar utan att vara pris-/köpvärd.

    SvaraRadera