2013-03-16

Flying Dog International Arms Race

Sommaren 2012 besökte amerikanska bryggeriet Flying Dog sina kompisar i Skottland, BrewDog. De beslutade sig för att brygga varsin IPA på 7,5 %, men utan humle. Båda ölen kom till Systembolaget i november och jag köpte båda. Sedan dess har de stått i skafferiet och stirrat surt på mig; det har liksom aldrig blivit rätt tillfälle för dem.

Det är det väl inte i kväll heller, men nu får det lov att bli av. Även om de inte innehåller humle så har de knappast lagringspotential, kanske.

Dags för Flying Dogs variant av International Arms Race!


Färgen är guld med en aning orange (15 EBC), vätskan är klar. Det vita skummet försvinner spårlöst med ett högt fräsande.

Doften är kryddig, men här dominerar nyhugget trä: Furu, ek och eukalyptus. Medelsöta blommiga toner. Aningar av apelsinskal och lagerblad.

Kryddor, vissa av dem beska, i smaken. Tydliga toner av lagerblad frå mig att tänka på kalops. Lite apelsinskal och en trevlig beska. Det är en lätt underlig smak, men upplevelsen ligger faktiskt inte så långt bort från en IPA. Lätt kropp. Eftersmaken är något parfymerad med lagerblad, muskotnötter och en aning av torkad koriander. Avslutningen är kryddig med en lätt aning mint i bakgrunden.

Kolsyran är medelstark med massor av små bubblor; vätskan är medelmjuk och aningen sträv.

Betyg: 3,45. Tillgänglighet: Systembolagets exklusiva nyheter november 2012 (slutsåld). Pris: 35:90 för 355 ml. Bäst före: 14.06.13.

1 kommentar:

  1. Förvånansvärt hög betyg jämfört vad jag minns att andra tyckte om den, antingen var den kanske inte så dum att lagra även om jag har svårt att tro det, eller så är smaken olika helt enkelt :)

    SvaraRadera