2009-10-26

Undersökningsdags: Amerikansk lager

Då var omröstningen om tysk ale överstökad. Top 3:
 1. Hefeweizen (41%)
 2. Altbier (21%)
 3. Weizenbock (17%)
Totalt antal röstande: 214. Mitt val: Kölsch.

Det här var någ den för mig svåraste omgången. Hefeweizen är ju gott. Alt är ju gott. Dunkelweizen är ju gott. Men jag kände med törstsläckarsinnet och då tycker jag det är en frisk Kölsch som gäller. Mums! Jag är lite överraskad över hur många röster Weizenbock fick. Kul! Och för att förkomma en senare krönika kommer en sådan till Systembolaget nästa höst…

Vi hoppar över ytterligare några mindre stilgrupper (som jag fortfarande inte bestämt hur jag ska hantera) och går in på amerikansk lager.

5 kommentarer:

 1. Guuuv vad ni är snabba, nu hann jag inte ändra stavfelet i frågan.

  SvaraRadera
 2. Inget konstigt med weizenbock. Har man fattat tycke för Aventinus finns det ingen återvändo.

  SvaraRadera
 3. @Mats-Johan: Okej, jag håller ju med om det. Mmmmm.

  SvaraRadera
 4. sam adams imperial pilsner avgör mitt val.

  SvaraRadera
 5. Måste nog säga att Imperial Pilsner är min favorit bland dessa.

  SvaraRadera