2009-10-14

SMÖF-öllistan 2009!


Snart är det dags för årets ölfestival i Söderbärke, en högtigsstund för älskare av svensk mikrogryggd öl.

Förra året publicerade jag hela öllistorna, men insåg senare att det blir för kladdigt och sabbar sökfunktionen. Så i år får ni nöja er med den här länken till pdf-filen:
Bland de öl som dyker upp utmärker sig ett speciellt: Den första lager som Närke Kulturbryggeri någonsin bryggt. Det blev såklart en rökig doppelbock kryddad med eneris, namnet är Tanngnjost & Tanngrisnir. Har ni inte möjlighet att ta er till södra Dalarna så kommer en andra chans på ölfestivalen som Boruwerij De Molen i Holland håller under nästa helg (länk).

4 kommentarer:

 1. Listan ser ju ruskigt intressant ut och vilka priser sen. Jag har nästan svårt att tro det, men jag vet sen tidigare år att det brukar vara bra priser. Det blir till att sätta sig ner och göra en prioriteringslista inför festivalen.

  Förresten, kommer det inget mitt-i-månaden släpp idag? Kollade Systembolagets hemsida men det var tomt :(

  SvaraRadera
 2. @Stefan: Funderade på att skriva om det där men det blev inte av. Nej, inga mitt-i-månaden i oktober. Dels för att det är ändra-fasta-sortimentet-månad, dels för att det är idag de säljer de inkomna riktigt exklusiva franska vinerna och har nog jobb med det.

  SvaraRadera
 3. @Stefan: Nej såna där pressade jästa vindruvor kan de ha för sig själva. ;-)

  SvaraRadera