2009-10-01

Antinyheter 1 oktober 2009

Systembolaget är duktiga på att berätta om sina nyheter i sortimentet, men inte riktigt lika duktiga på att berätta vilka varor som försvinner.

Ölfrämjaren Lars ”Lorenzo” Bergvall har dock kollat och jämfört katalogerna och kommit fram att följande öl försvinner ur (fasta) sortimentet:
Stulet från Svenska Ölfrämjandets forum.

Spontant känns det som om det enda jag kommer att sakna från den där listan är Milk Stout. Och vad hände med Galateas New Sweden Port Stout som fanns på förra årets ölmässa? Kom den någonsin ut på krogen?

9 kommentarer:

 1. Lion Stout är väl den enda jag kommer sakna - måste varit längesedan jag köpte den nu dock... annars kommer jag inte sakna någon av dem.

  SvaraRadera
 2. Lion stouten var riktigt prisvärd. Black Wych ganska ok också fast den köpte jag inte så ofta.

  SvaraRadera
 3. Milk Stout är den enda jag kommer att sakna av dom där. Fast det känns som att dom mest bytte en massa lager mot en massa lager denna månad. Fast jag tycker det är kul med Torpedo IPAn, blir nog en sån ikväll :)

  SvaraRadera
 4. @fajanen: Jag tycker den saknade kropp och sötma. Lite som en Guinness-kopia.

  SvaraRadera
 5. Riktigt tråkigt enligt mig att Lion Stouten försvinner. Blir till att man köper några och lagrar. Milk Stouten är väl inte någon katastrof även om jag tycker att det är tråkigt att även den fösvinner.

  SvaraRadera
 6. Åååååhhhh så tråkigt. En Lion Stout på 3-4 garderobår är otroligt prisvärd och vardagstrevlig tycker jag. Och hade man vetat detta tidigare kunde man ju bunkrat upp ett gäng flaskor.

  SvaraRadera
 7. nu är det bara att ta i guinness foreign extra i sortimentet...

  SvaraRadera
 8. Trist att förlora så mycket mörkt och inte få något i utbyte i alla fall. Jag tycker inte direkt att brewdogs schwarzbier kan kompensera för tre stouts och en schwarz.

  SvaraRadera
 9. Lion Stout var riktigt trist att den skulle försvinna ja. Jacobsen brown ale har jag tänkt att testa, så det får man väl passa på att slutligen göra nu.

  SvaraRadera