2009-10-10

Smånyheter XI


Har det hänt nå't? Tja.

Amerikanska Boulevard Brewing kommer att brygga en imperial pisner. Inget överraskande kanske, men det tycker jag att valet av samarbetspartner är: Belgiska Orval. Ölen kommer att tillverkas i liten serie, men kanske kommer någon flaska att hitta hit?

En fundering: Danska bryggeriet Braunstein fick även de lite medaljer på SB&WF. I deras nyhetsbrev påpekar de ”Både Braunsteins og Næsgaardens produkter er allerede fint udbredt i handlen i Sverige”. Det undrar jag, enda stället jag sett deras produkter förutom på mässan är på De Klomp som har en av deras ekologiska cider. Jaha?

För en tid sedan funderade jag på humlesill (länk). I dagarna fick jag ett mail från några kockar som fått fram ett recept på humlekryddad korv: Korv från kock.in. Humle? Chark? Samtidigt? Kan bara bli bra!

Samlar du breweriana? Jag är, inför en liten artikel, på jakt efter en bild på en svensk ölflaska från det senare nittiotalet. Hör av dig om du känner dig träffad: bark@ofiltrerat.se

Bishops Arms i Växjö håller just nu en festival med svensk mikrobryggd öl, allt enligt Smålandsposten.

Amerikanska Left Hand Brewing har ju haft en massa öl på Systembolaget genom åren. Nu ändrar de radikalt sin etikettdesign. Läs mer på Beernews.

Thomas Hardy's Ale, av många betraktad som världens mest lagringsbara öl, är åter i riskzonen för att läggas ner. Under de senaste tio åren har den bryggts av O'Hanlon's. Men nu har de fått kapacitetsproblem och vill inte längre tillverka denna dyra öl. Det är den amerikanska distributören Phoenix Imports som äger varumärket och nu försöker hitta ett nytt licensbryggeri. Det går trögt eftersom de tillfrågade bryggarna (exempelvis Fullers) inte vill satsa på en sådan produkt utan att äga varumärket. (research gjord för Svenska Ölfrämjandet av Johnny von Houblon)

Mässan i Nacka må vara över, men det kommer mer: Örebro Öl & Whiskeyfestival går av stapeln 20-21 november och innan dess är det Söderbärke MikroÖlFestival 23-24 oktober. De senare verkar strunta i att ha något tema utan kör på med minst 20 svenska mikrobryggerier och en hel del roliga importer. Tyvärr blev Svenska Ölfrämjandets resa dit inställd i år.

Carlsberg Sverige lanserar nu en reklamkampanj för deras nya öl-plastflaska. Men den var så genant fånig att ni får leta efter den på annat håll, om ni nu verkligen vill. Herregud…

4 kommentarer:

 1. Som en liten kommentar på din tidigare provning av äppelpaj och stout kan jag tillägga att Brooklyn Black Chocolate Stout går utmärkt ihop med rabarberpaj och vaniljvisp. Mums var det till och med.

  SvaraRadera
 2. Om Carlsbergs kampanj, den som söker skall finna ... och ångra att den sökte.

  Daniel

  SvaraRadera
 3. @Daniel: Kom inte och säg att du inte var varnad. ;-)

  SvaraRadera
 4. @bark: När jag läste mailet kom jag direkt att tänka på ett inlägg på Double Bastard Beer Blog, om förvirrat från vilket bryggeri det nu var.

  Undrar vad de pysslar med. Antar att de går från produktmarknadsföring till varumärkesförädling men jag undrar om detta är rätt sätt att göra det.

  Daniel

  SvaraRadera