2009-10-19

Moorhouse's Witch Hunt

Min vana trogen börjar jag ett besök på OT eller Akkurat med att ta en pint (av någon sort) av någon sort på cask. Så även på senaste Akkurat-besöket.

Urvalet i lördag eftermiddags var väl sådär; ett par ales från Cotleigh och så en från Moorhouse som jag aldrig hört talas om: Witch Hunt. Lite webbkoll senare visar att den är ny och deras månadsöl för oktober. Det är en special/extra special bitter på 4,8%.

Färgen är ljust guld; vätskan är klar. Det låga skummet är vitt och efterlämnar lite skumrester på glaset.

Doften är mycket lätt. Lite blommor, aningen söt och en närmast omärkbar beska.

Smaken är frisk och lite syrlig (salmiak?). Gräs och hö. Bra bitterhet och en lätt ren sötma. Lite färska frukter i slutet.

Lätt kolsyra, små bubblor. Lätt vätska som är krämig i munnen.

En lättdrucken frisk öl med bra balans, även om den var väl anonym och kantlös, speciellt för att vara en öl på nära 5%. För ett par år sedan hade jag blivit rusig av glädje bara över att få tag på en snyggt skött real ale. Men nu känns det som det kräves mer för att jag ska ge höga betyg - jag vet ju hur bra det kan vara.

Betyg: 3,3. Tillgänglighet: Cask på krogen (fast det tog slut strax efter mig). Pris: 74:00 för 560 ml.

2 kommentarer:

  1. Var det bjudöl eller har du inte kommit ihåg att skriva ner priserna bara :) ?

    SvaraRadera
  2. @Anonym: Ingen bjudöl. Ingen rabatt. Jag ska bara hitta kvittot först!

    SvaraRadera