2008-06-11

Systembolagets nyheter augusti 2008

Okej då. Här är alla ölnyheter i det tillfälliga sortimentet som lanseras fredag 1 augusti 2008:

Namn, alkoholhalt, storlek, inköpt antal, pris

Spontana reaktioner:

Hercules
Hercules
Hercules

Och sedan när jag vaknat ut lyckoruset påpekar jag gärna att Prize Old Ale är en av de absolut mest lagringsvänliga öl som finns. Och till det priset kan man nästan köpa 15, öppna en per år och se hur den utvecklar sig. Ett fynd, som vinskribenterna brukar skriva.

Oppigårds gör alltid bra saker, och den kommer i stort sett att finnas i alla självplockbutiker (modul T2). De andra är modul T6, vilket innebär att de troligen kommer att finnas i "nästan alla nyheter-butiker" och en och annan annan butik, men kan beställas från de andra över natten.

11 kommentarer:

 1. Ständigt detta tjat om att öl ska vara billigt...tur att för er att inte Gales birran...(faktiskt bryggd på Gales...för mer än två år sen...sedan körd över till Fullers för lagring)...kom i beställningssortimentet med kollikrav...Bra öl=bra betalt för bryggarna=ännu mera bra öl...annars finns Harboe...tråkig öl=bra pris...

  SvaraRadera
 2. Hercules Double IPA.... JA!! Det är antagligen min favoritöl, alla kategorier. Otroligt fruktig, mastig, komlpex, smakrik, besk och balanserad på samma gång. Hur bra som helst att den kommer till SB!!

  SvaraRadera
 3. Känns som att det är rätt många som kommer gå och hungra efter denna Hercules.. du skulle inte fått så många läsare Bark, det är inte bra för oss ölkonnessörer ;)

  SvaraRadera
 4. Systembolaget har köpt in 6000 flaskor och priset blir 37kr per flaska. Det är nog för att hålla "vanligt" folk borta från dem så jag tror verkligen att det räcker och blir över till de som är ölintresserade.

  SvaraRadera
 5. skämtar du eller baggen tror du att det funkar så......

  SvaraRadera
 6. Jag har en flaska Prize Old Ale 2003 stående i källaren. Det ska bli spännande att jämföra dessa.

  Ingen Old Stock Ale i år?

  SvaraRadera
 7. 6000 flaskor kommer med största sannolikhet att räcka mer än väl. Varken Bigfoot eller Old Rasputin är slut på Systembolaget än och de ligger runt 30:- och, om jag inte minns fel, så var kom de i 4500-6000 flaskor.

  /Markus

  SvaraRadera
 8. Det finns också kvar ungefär 300 flaskor Mikkeller Black...

  SvaraRadera
 9. dempa: Jag har fortfarande för få läsare för att jag ska börja tjafsa om att få pressreleaser etc.

  SvaraRadera
 10. bruno: Jag förstår inte riktigt din slutsats - om du ens har någon?

  Mina resurser för att köpa öl är begrändsade. Om de som finns i kedjan bryggare/distributör/detaljist tycker att ett pris är lagom och jag tycker att det lågt i förhållande till vad jag får, vad är det för fel med det?

  Det finns många människor som förväxlar kvalitet med högt pris. De följs väldigt ofta åt, men det finns ingen naturlag för det.

  Det känns som du anklagar mig för något dåligt, men jag lyckas inte komma fram till vad.

  SvaraRadera
 11. Inget ont mot dig...tycker bara att det tjatas för mycket om kollikrav och att det är bryggerierna, leverantörerna, systemet i synerhet som är bovarna i dramat...jag har också begränsad budget, men jag tycker fortfarande att det är bättre att ölen finns i Sverige än att jag måste åka utomlands för att handla vilket blir ännu dyrare...och det där med kvalitet kontra kosnad har jag inte påpekat...bara det att kvlitets öl kostar att göra...som vi båda uppskatar att dricka...

  SvaraRadera