2008-06-23

Glas - neutrala eller med logotype?


Jag hade en diskussion för ett par veckor sedan med några vänner. Det handlade om ölglas.

Vilket var egentligen bäst? Helt rena neutrala glas eller glas med logotype, då gärna från ens favoritbryggeri?

Efter en stund kom jag på att det är en utmärkt fråga för en poll här. Så ta fram mentomete... musen och gör ditt val uppe till höger!

9 kommentarer:

 1. Jag tycker att neutrala glas är en självklarhet, men det kanske inte är alla som tycker att det känns lite fel att dricka öl från ett annat bryggeri än det man har på glaset.

  //JJ

  SvaraRadera
 2. För mig är det viktiga att ha rätt sorts glas till rätt sorts öl. Vad som står på är mindre viktigt.
  Till exempel känns ett riktigt veteölsglas självklart när jag dricker en god hefe. Om det sen står Erdinger, Paulaner eller Franziskaner på glaset bryr jag mig inte ett skvatt om.

  SvaraRadera
 3. Just när det gäller tyska veteölsglas, så är det inte så svårt att hitta snygga neutrala sådana, t.ex. Schott-Zwiesel Bavaria. Finns bl.a. på Åhléns City i Sthlm.

  SvaraRadera
 4. .. fast jag tycker det ger extra känsla att dricka Dugges ur ett Dugges-glas, Flying Dog från Flying Dog, Sierra Nevada från Sierra Nevada..

  Avskyr när man beställer en god ale och får ett Falcon Export-glas. Då hade de väl ändå kunnat vaska fram ett neutralt. :)

  SvaraRadera
 5. Vadå glas??? Det är väl bara att dricka ur burken.......)

  SvaraRadera
 6. High Five!!!!!!!!!Wiiiiiii!!!!!!

  SvaraRadera
 7. Man kanske begår helegerån om man dricker Chimay ur ett Westmalleglas eller tvärtom men var sjutton kan jag hitta en neutral kalk då?

  SvaraRadera
 8. Hej, Det spelar ingen roll om det finns logo på glaset eller ej.Det är formen på glaset och sättet hur man häller i ölet som är det viktiga. I Tjeckien säger vi att det som gör är avgörande för om ett öl är gott eller inte är bryggmästaren och utskänkaren. Den ene klarar sig inte utan den andre!
  Roman

  SvaraRadera
 9. Ch1mpy, en Belgisk glasfabrikant som heter Durobor tillverkar en neutral kalk av exakt samma typ som används till Westvleteren, Achel och en rad andra klosteröl. Så vitt jag vet finns det ingen svensk importör, men i Belgien brukar man hitta Duroborglas i större heminredningsaffärer (jämförbara med Duka m.m. i Sverige). Jag betalade € 16,25 för ett sett om fyra glas (ca. 150 kr).

  SvaraRadera