2008-06-04

Dugges VI


Det var såklart rörigare än väntat. När jag väl var vid butiken strax efter lunch visade det sig att lådan inte var inlagd i systemet.

Jag återkom vid halvsextiden. Då var det fullt kör, den enda som var ute i butiken och inte satt i kassorna och sålde ljus lager med medelstor beska var en ung tjej som var nyanställd, och inte hade en aning om hur den här försäljningen skulle gå till.

Men efter en liten stund fick jag lådan med lappar och en order om att gå till ", den äldre damen i kassan" som vid en direkt fråga visade sig vara jämngammal med mig. Hon skulle veta hur man slog in det här i det nya fina systemet.

Det gick... inget vidare. Efter femte försöket och ordern bara försvann bort när den skulle betalas så tog hon och slig in pengarna och drog av handpenningen. "Jag får fixa resten i morgon bitti när det inte står 10 kunder i kö".

Så. Nu är lådan här. Och nu ska en del av flaskorna delas bland folk jag kommit överens med.

Pust.

5 kommentarer:

 1. Lättare sagt än gjort att heta Bark, bo i Linköping och göra privatimport av Dugges High five på bolaget!

  SvaraRadera
 2. Men nu har jag ölen! Och ikväll ska jag se om den går att dricka också!

  SvaraRadera
 3. Jag har privatimporterat öl i ett par vändor och det blir alltid problem.
  Antingen är det leveransproblem från importören (väntat två månader) eller så är det systembolaget som strular (Vadå privatimport? Nån sån beställning finns inte.).
  Men är man medveten om det och inte förväntar sig något annat är det rätt okej.
  Kollikravet är rätt tradigt men
  vafan, det är ju kul att bjuda folk på spännande öl.
  Det är rätt intressant att man får reklamera del av kolli, jag fick två flaskor som var halvfulla - inte en chans jag betalar för det.
  Och det var inte svårare än att glida in och lämna tillbaka dom flaskorna - cash i handen.
  Tänk om vi kunde få ett par specialbutiker för öl va? Det finns ju för vin...

  SvaraRadera
 4. Det fanns en specialbutik för vin i Linköping för några år sedan, men den försvann liksom mycket annat roligt (kvartersbutiken i Norrköping) i samband med krispaketen efter muthärvan...

  SvaraRadera
 5. Hej, Tack för mycket trevlig läsning. Systembolaget upphör aldrig att förvåna och uppröra. Jag har så många dåliga erfarenheter att jag tappat räkningen. Minns när jag beställde Indianviken för hundra år sedan. Efter fyra misslyckade försök, direktkontakter med bryggeriet och SB's kundtjänst så damp det plötsligt ner fyra lådor som den vänliga expediten tyckte att jag hade något slags skyldighet att betala. Om det är någon tröst kan jag berätta att det inte är lättare att privatimportera vin. Du kan läsa om mina erfarenheter här (http://billigtvin.blogspot.com/2008/05/rhone-ad-domaine-le-sang-de-cailloux.html)

  Nu är jag ruggigt nyfiken på att få läsa om hur Dugges smakar på flaska.

  SvaraRadera